FACEBOOK     OM LENA BEATRICE        KONTAKT        MIN BOK        SØK        FORSIDEN


Diabetes 2 forebygges og behandles med LCHF kost!

VG Nett skriver i dag om helseduellen mellom Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og Harald Nesvik (Frp).

De har fått en rekke spørsmål som de hver for seg svarer på.
Jeg skal ikke kommentere alle spørsmål i denne duellen, men det som fanget min oppmerksomhet var følgende spørsmål:

Hva er dine kjerneområder når det gjelder folkehelse?

Helseministeren svarer bl.a følgende:

Vi vet at det er store gevinster å hente på oppdage sykdom tidlig og hjelpe folk til å legge om livsstil. Kommunene må få et bedre system for å følge opp personer i risikosonen for alvorlig kronisk eller langvarig sykdom som for eksempel Kols eller diabetes.

Harald Nesvik dette:

Bedre forebygging og kunnskap. Et av hovedområdene innen folkehelse er diabetes

Diabetes 2 er er stort problem i Norge, og det blir bar større og større.
Når skal folk, ikke minst våre folkevalgte få øynene opp for at LCHF kost er veldig gunstig når det kommer til å forebygge og behandle diabetes 2. (Jeg selv hadde forhøyet blodsukker før jeg startet med et kosthold som inneholdt lite karbohydrater og mye fett. Nå er mitt blodsukker lavt og fint)
Og når skal de få inn i hodene sine at det finnes utallige diabetes 2 pasienter som faktisk klarer seg uten insuling ved å spise LCHF kost?
Hvor lenge skal disse pasientene behøve å motta feilinformasjon om mat de bør spise?
Hvorfor skal de samme personene spise karbohydrater, når det er det som får blodsukkeret til å stige, og setter inn behovet for insulin….insulin som for øvrig er et sterkt fettlagringshormon.

Jeg anbefaler dere å lese dere inn på dette her:

Lars-Erik Litsfedt fikk diabetes 2.
Etter 2 dager med LCHF kost trengte han ikke insulin.

Annicka Dahlqvist skriver også mye om LCHF kost og diabetes, og jeg vil sterkt råde dere som er interessert i å ta en titt i bloggen hennes, der finnes det mye interressant.

For dere som ikke hvet hva LCHF er:

LCHF = Low Carb High Fat = Lite karbohydrater, Mye fett

EDIT: VG har igjen en helseartikkel: En av ti har stor risiko for diabetes.
Helt enig, forebyggingspotensialet er stort! Les mere her: Mitt referat fra LCHF seminaret i går

2 kommentarer:

 • Frelst skriver:

  Jepp, vi får i oss alt for mye karbohydrat og det er den direkte årsaken til diabetes II, gjerne med type I i ytterste konsekvens. Det sier ikke Bjarne Håkon noe om for da blir næringsmiddelindustrien sure. Det er ikke så mye penger å tjene for Stabburet og Nora hvis folk finner ut at det er basisvarer som er sunne, ikke ting som kommer pakket inn i esker.
  Når det gjelder LCHF så er det ikke dumt å variere litt. Noe karbohydrat har mennesker alltid fått i seg ved å spise det som er tilgjengelig. Selv de som sverger til paleo får i seg litt karbohydrat. I tillegg kan det være hormonelt sunt å få trimmet kjertlene som produserer insuling og annet til tider. Vi som driver med trening og justerer kostholdet for å optimalisere fremgang har lært mye om hvordan man skal spise for å få kroppen til å fungere best mulig. Rob Faigin har skrevet to bra verk om akkurat dette.

  Det spørsmålet vi egentlig burde stille våre kjære politikere er når de skal strukturere om «helsevesenet» til å unngå at vi får sykdommer istedenfor å drive korrektivt vedlikehold etter at skaden har skjedd. Hadde de vært like dyktige til å forebygge og forske på hva som er bra for oss ville vi ikke trengt å bruke mye på helse. At by-pass og hjertetransplantasjon er nesten vanlig i dag mens vi ikke aner virkningen av tilsetningsstoffer og får elendige kostholdsråd sier veldig mye om samfunnet vårt.

 • LenaBeatrice skriver:

  Frelst: kloke ord fra deg :-)

  Ja den industrien er skummel…hørte mye rart om det på seminaret i går, men jeg husker ikke alt dette i farta, og jeg fikk ikke notert alt som ble sagt, men det handlet om folk som jobbet i både «sukkerinsdustrien» og legemiddelindustrien og som hadde kommet med skikkelig dumme uttallelser og karbohydrater og kosthold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Jeg heter Lena Beatrice. Jeg veide 140 kg, og livet var tungt på så mange måter »