FORSIDEN        OM LENA BEATRICE        KONTAKT        MIN BOK        SØK         FACEBOOK


Bringebæris

Dette er en dessert som i hovedsak inneholder bringebær.
Jeg lager som regel dette om sommeren, som erstattning for is, men i kveld fikk jeg lyst på en liten porsjon etter middagen (nakkekoteletter).
Sliter man med søthuger, matsug, overvekt/vektproblemer….da skal man være litt forsiktig med denne desserten, da den stort sett ikke gjør annet enn å få blodsukkeret til å stige. Skal man først spise så er det en fordel å spise det nettopp som dessert etter et vanlig lavkarbo/LCHF måltid, for den andre maten vil være med på å bremse blodsukkerstigningen.

Tor faktisk ikke at jeg har laget isen siden i sommer:

PS, mitt råd er å spise en liten mengde av dette!

bringebærddessert
Ønsket mengde bringebær blandes med ønsket mengde søtning og en liten skvett fløte.
Bærene skal være halvtinede før de moses sammen med med det andre.
Resultatet blir en slags sorbet synes jeg, veldig lik frutz isen fra Diplom-Is som faktisk er veldig god:

frutz

21 kommentarer:

 • picxx skriver:

  Dette så noe så inn i gampræva godt ut….ble sulten nå.

  *stikker ned på 7ven og hamstrer litt godsaker* :)

 • Tina skriver:

  Dette laget jeg i går, kjempegodt:) Jeg hadde en teskje Cocosa også oppi, smeltet den først (i en liten boks over varmt vann) så den ikke klumpet seg. Nam!

 • Linda skriver:

  Jeg bruker å lage gele av fun light jordbærsaft.Det er kjempegodt!!Smaker helt likt den med sukker,og resten av familien synes det samme.De har på vaniljesaus.Jeg har en liten skvett fløte eller krem.(Kjøper gelatinpulver i pose)

 • Eddi skriver:

  Hei.er der noe godt (kake)du kan annbefale ? Kiloene går ned ,men føler at noe til kaffien mangler.

 • LenaBeatrice skriver:

  Eddi: Du synes det mangler noe til kaffen fordi det GJØR det ;-)
  Og sånn synes jeg det bør forbli, hvis du da tenker på kaker etc.
  Men du kan jo ta noe annet til kaffen kanskje?
  Jeg liker veldig godt å spise litt brie ost til kaffen, eller hvorfor ikke et ostekjeks med noe godt pålegg?

 • Eddi skriver:

  Bruker ikke frukt nå, så da synes jeg det blir litt merkelig med bare brie ost,har du sorter frukt som er tillat?

 • Linda skriver:

  Om jeg får sug etter noe søt,pleier jeg å ta noen teskjeer tyrkisk yoghurt i en skål,og blander det med noen få dråper fun light saft.Smaker himmelskt:-)
  Ellers har du jo den»ostekaka»Lena Beatrice har her.Blande litt cottage cheese og litt pisket krem,med pittelitt natreen el.lign.Smaker godt det og.
  Synes det er bedre å «skeie ut»på denne måten enn å falle for fristelsen til sukkerkaker ol.:-)

 • Gurine skriver:

  http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25522

  Eg har av og til laga ein variant av desse sjokoladekonfektane og hatt dei attåt kaffien. Ein veldig grei måte å få i seg mykje fett på.

  Har ikkje i rosiner men peanøtter, mandlar eller andre nøtter. Syns 86% sjokolade blir litt for bittert her, med 70% er perfekt etter min smak.

 • LenaBeatrice skriver:

  Eddi: hva med noe grønt til brie da? paprika eller annet?
  Mørk sjokolade er vel ganske greit i den monn det ikke ødelegger vektnegang, men jeg synes det er dumt å venne seg til å måtte ha noe søtt til kaffen hver dag :-)
  Med mørk sjokolade mener jeg MØRK, minst 70% kakao, helst mere.
  Og spis da bare LITT.

 • B.A.T. skriver:

  Hei ! Ja så var det dette med dessert!!!! Jeg lager også gele av fun ligt,og jeg lager vaniliesaus av fløte blandet med vann,ca 1/2liter tilsammen. La det koke opp med 1 stk vaniliestang som jeg deler på langs, la det stå på svak varme å trekke ei stund, pisk opp 2 egg og helle over fløteblandingen mens du rører godt. Hell alt over i en annen kasserolle gjennom en sil og kok det langsomt opp igjen. Nydelig synes jeg da,og såååååååå enkelt.Dette går an å spise uten gele å:-):-)

 • RitaA skriver:

  Heisan :)
  Den safta dere bruker for å lage gele, er den utblandet?
  Noen som kan være så snill og gi meg oppskriften? Eller vet hvor jeg finner de?

 • LenaBeatrice skriver:

  RitaA: jeg har aldri laget gele, og vet ikke helt hvilken saft som brukes. Men prøv i forumet på http://www.lavkarbo.no der bør det finnes noen som kan hjelpe deg :-)

 • Elisabeth skriver:

  Lurer på det du sier om denne desserten, at man skal spise lite? Og bare en liten skvett fløte i? Det er jo bringebær med lavest karbo av alle, og fløte som supplement er jo bare topp fortsatt, vel?

 • LenaBeatrice skriver:

  Elisabeth: jeg mener lite fordi dette er en dessert med lite fett i, og ikke noe særlig proteiner, altså et karbomåltid, og det er lite fett i den fordi jeg synes det ble best.
  Men, du står helt fri til å bruke mer fløte altså :-)
  Men, med lite så mener jeg ikke en lusen skje eller noe, jeg mener nok mest at man ikke skal hive i seg, mer en passe dessertporsjon.

 • Elisabeth skriver:

  Ok, skjønner. Den ser riktig lekker ut, du tar vakre bilder av maten synes jeg:)
  Men jeg har også erfart at det å lage lekkerbiskener à la kaker og desserter med ex sukrin gjør noe med meg. Kan merke at suget etter noe søtt liksom kommer tilbake litt, selv om det er lite karbo i oppskriftene.
  Kanskje er det vanen med å «kose seg» eller ha «noe til kaffen» som sniker seg tilbake. Eller det er kanskje det at kroppen (bukspyttkjertelen)forbereder seg på en søt godbit og når den ikke får noe ordentlig mengde karbo så vil den pøse på med mer insulin enn nødvendig til nest måltid med noe karbo (selv om det er lavkarbo). Hva er dine erfaringer med dette? Har du målt blodsukker etter måltider slik kostdoktorn gjør?

 • LenaBeatrice skriver:

  Elisabeth: nei, jeg har ikke gjort som kostdoktorn, men har lyst til å prøve.
  Hadde vært artig å teste ut forskjellige matvarer og sammensetning av måltider.

  Når det gjelder søtning….spiser jeg søtt får jeg som regel lyst på mere, enten det er sukrin eler sukker.
  Hvor den lysten egentlig sitter synes jeg er vanskelig å svare på, men jeg har vært inne på tanken tidligere om at bukspyttkjertelen reagerer pga at man spiser noe som smaker søtt, og at det kan skape nytt sug….eller så er det sånn at man bare synes det er godt ;-)
  Men jeg leste en artikkel på nettet for en siden om en lege/forsker som mente at kunnstig søtning påvirket insulinet (selv om ikke blodsukkeret ble høyere) fordi kroppen trodde at den skulle få noe som hevet blodsukkeret.

 • Elisabeth skriver:

  Ja, og når kroppen ikke får det den hadde forventet, er den «superklar» når vi spiser noe karbo og at det kan føre til en unormalt høy utskilling av insulin, og dermed mulighet for høyere fettlagring. Fordi bukspyttkjertelen altså er trigget uten å ha fått «ordentlig» sukker.
  Har mange tanker rundt dette, og det er spennende å «forske» på egenkropp, som Skaldeman sier det:)

 • Kjersti skriver:

  Jeg har også begynt å lage gele av Fun Light. Oppskriften er som følger:

  Legg 6 plater gelantin i vann i noen minutter, til de er myke.
  Hell på 1/4 liter varmt vann for å smelte gelantinen.
  La den stå en stund, kan godt være helt kald
  Ha så i 1/4 liter kaldt vann og saftkonsentrat som til 3/4 liter (her har jeg i saft til det er nokså sterkt. Det skal jo smake av gelene!!)
  Jeg bruker Fun Light bringebær.
  Sett i kjøleskapet til den er stiv. Serveres med kald kremfløte. Nyyyydelig. Savner over hodet ikke vaniljesausen. Kan også serveres med pisket krem og noen bær.
  Nyt! :)

 • Liza84 skriver:

  Finnes denne isen fortsatt? Kan ikke finne den i butikkene

 • Julianne skriver:

  Skal denne desserten i kjøleskapet eller i fryseren? Hvor lenge? :)

 • LenaBeatrice skriver:

  Julianne: er ment å spises umiddelbart, den smelter fort. Jeg har enda ikke laget is for frysing, så jeg er ikke sikker på beste fremgangsmåten/ingredienser for det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>