FORSIDEN        OM LENA BEATRICE        KONTAKT        MIN BOK        SØK         FACEBOOK


Tenåringer i huset

Man vet at man har tenåringsjenter i huset når frokostbordet ser slik ut:


Matpakke og sminke i skjønn forening

Jeg husker ikke hvilket brød som er på bildet.
Jeg tror det er Lindbergbrød, men jeg kan ta feil, for det var Morten som handlet sist. Kan hende er det et annet brød. Er det tomt for Lindberg pleier vi bare å ta det med minst karbo i, til ungene altså :-)

Uansett, det er mye som skal skje om morgenen når 5 personer står opp, personer som alle har sine forskjellige behov og planer for dagen.
Mor (les: LenaBeatrice) konsentrerer seg først og fremst om å få i seg kaffe. Uten kaffe….vanskelig mor.
Far (les: Morten) konsentrerer seg om å få i mor kaffe. Uten kaffe til mor…..vanskelig morgen for far.
Barna skal spise, pakke matpakke, fylle vannflasker, sminke seg (jentene!)….alt i en eneste skjønn forening, og alt dette foregår på eller ved kjøkkenbordet.

Nå er alle små fugler ute av redet for dagen, mor er på sin 2. kopp med kaffe, og ting begynner å falle på plass for mor, bare hun får fjernet sminke, frokostrester og deodorant fra kjøkkenbordet!

14 kommentarer:

 • hannem skriver:

  Bildet sier vel sitt. Har en 10åring som strør rundt seg med alle slags kosedyr og andre smådyr som det er mulig å samle på. Innimellom får jeg lyst å bare hive dem oppi en søppelpose for å få dem vekk. Men så tenker jeg at disse tingene er viktig for henne nå. Om 10 år er hun kanskje flytta hjemmefra, og da har alle de tingene forlengst mista sin aktualitet.

 • Bente skriver:

  Nå har jeg sett litt gjennom bloggen din. Tommel opp for deg og dine resultater og for at du forteller om dette til andre.Råbra!!!

 • Mille skriver:

  Har også tenåringar i hus. Den eine kom nettopp heim etter å ha hatt «Mat og helse» på skulen. I dag lærte dei at «det er viktig å spise mykje karbohydrat, for å holde oppe feittforbrenninga». Ho måtte bite seg litt i tunga for ikkje å starte ein diskusjon med læraren.

 • Gro-Lise skriver:

  Måtte no flire litt her… Mortens viktigste oppgave, få i dæ kaffe faktisk…:))

 • Wilde skriver:

  Hihi, morsomt innlegg. Syns morgenen deres hørtes koselig ut jeg, da.
  Kjempefin header du har forresten! Utrolig fint bilde :)

 • Marianne skriver:

  Kjempefint bilde! :o)

 • Licota skriver:

  Plutselig er den dagen der hvor hun flytter ut, Lena. Så nyt det mens det varer. ;-)

 • Luri skriver:

  Ja dette var gjenkjennelig, har selv 3 stk ungdommer i hus, og mor må absolutt ha sin kvalitetstid om morgenen uten mas fra andre, skjønt – kaffen inntas på jobben bak pc`n.
  Her i huset er utfordrinen å få opp ungene til rett tid slik at de rekker skolebussen, lurer på hva jeg skal finne på rundt neste sving når jeg er lei av å vekke dem – spesielt mellomste pode er i koma om morgenen. Frøkena på 13 har akkurat begynt på ungdomsskolen, og vips var mascaraen fremme ja og hun bruker lang tid på badet.
  Men som Licota sier – vi får bare nyte det, plutselig er det stille i heimen…

 • Licota skriver:

  Mor og far sliter enda med å tilpasse seg etter at jeg og bror flyttet ut. Det er 6 år siden nå. Det hender fremdeles at de lager middag for fire og ikke to. Knis.

 • .... skriver:

  ikke Lindbergbrød, nei:)

 • Melusine skriver:

  Hehe, absolutt gjenkjennelig! Jeg har selv fire som skal opp om morningen, og en stund var det et evig mas om plass på badet så jeg ble nødt til å innføre noen kjøreregler. Ja, bare at jeg undersøker når de enkelte begynner om morningen og vekker dem etter tur og orden. Etter dette har alt blitt bedre og ingen står utenfor badet lengre og hamrer på døren. Men sminke ligger slengt rundt om likevel, i stuen, i gangen foran det store speilet og særlig på badevasken…

 • thilde skriver:

  Vår tenåring (snart 17)har begynt å spise omelett til frokost sammen med mor og far:)Startet såvidt før sommerferien, av og til i sommer og så på’n igjen nå til skolestart. Hun er den eneste av klassekameratene som ikke er dødssulten til matfri. Har laget «tilpassa» lavkarbobrød til henne også; proteinbrød, men med noe vanlig mel oppi. Det forrige var bra, men ikke det jeg bakte på søndag – for mye frø;frøene er ikke nok knust. Skal ikke være lett.
  Sminke- det blir litt mer nyansert etter hvert.

 • Charlotte skriver:

  Hahaha, lo høyt for meg selv her når eg leste om kaffen.. Kjenner meg litt igjen – ikke med morgen kaffe men med å være litt vanskelig om morgenen, så en bør trø varsomt før kl er 9 ;)

 • Imse skriver:

  Hihi, du har sminke på frokostbordet, jeg har biler og dokker og jeg ser at tiden frem mot sminke på bordet går fort…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>